Equine America termékek

 Az Equine America nevű céget egy aikeni (Dél-Karolina, USA) férfi, Bruce Snipes alapította 40 évvel ezelőtt.

A cég ezt az elmúlt negyven évet azzal töltötte, hogy kifejlesztett egy a lovak, kutyák, macskák és emberek számára nagy segítséget jelentő természetes táplálékkiegészítő termékcsaládot. Emellett elsőként alkalmaztak elektrolitokat, illetve biotint lovak takarmánykiegészítésére.

Különösen egy termék, a Cortaflex, amely mind az USA-ban, mind az Egyesült Királyságban 3 év alatt a legfőbb készítménnyé vált a kemény munkát végző ízületek hathatós regenerációjának elősegítésében. A legutóbbi erre vonatkozó vizsgálatokat a Michigan State University, College of Veterinary Medicine végezte. bizonyították, hogy a Cortaflex két héten belül érdemi pozitív változást képes kiváltani. Ezen kívül a Cortaflex megkapta az Év terméke díjat a legfontosabb független teszt magazintól, a Horse Journal-tól, amely a Buteless-t – a saját területén – a leghatékonyabb készítménynek ismerte el.

Egy másik készítmény a Cortaflex HA – Cortaflex és hialuronsav kombinációja- is kiemelkedő jellemzést kapott a forradalmian új formula miatt.

Amiben a Cortaflex más

Ellentétben a többi takarmány kiegészítővel, a Cortaflex nem a nagy molekula tömegű glükózamin és kondroitin molekulákból tevődik össze. A Cortaflex egyedülálló készítmény, mely a kondroitin és a glükózamin kis molekulájú izolátumait tartalmazza. Ezért más a Cortaflex!

Most hogy a Cortaflex hatását hialuronsavval is megerősítették, még fokozottabb segítséget jelent az izületeknek, így továbbra is az első számú vény nélkül kapható készítmény a kutyáknak és macskáknak kifejlesztett izületregenerációt támogató kiegészítők terén.
A Cortaflex folyadék, por és kapszula formában is kapható, az Ön kutyájának igényei szerint.

Cortaflex

Azon takarmány kiegészítők etetése, melyek hatása bizonyított, segíthetnek az egészséges ízületi funkció megtartásában és az ízületi nedv fiziológiás állapotának helyre állításában. A Cortaflex a szervezet összes ízületének még kemény tréning esetén is megfelelő védelmet biztosít. Alkalmazásával a szervezet optimális mértékben jut hozzá az ízületek fájdalommentes mozgékonyságának javításához, az ízületi nedv képzéséhez és a teljesítmény javuláshoz szükséges táplálóanyagokhoz.

Több, mint kondroitin és glükózamin.

A Cortaflexet azon elgondolás alapján fejlesztették, hogy a kisebb molekulatömegű anyagok jobban felszívódnak, mint a nagyobbak. Ezért tartalmazza a Cortaflex a kondroitin és a glükózamin kisebb, aktív molekuláit- a glutamint, glükuronsavat, glutaminsavat, prolint, glicint- így össze sem téveszthető és hasonlítható más takarmány kiegészítőkkel, melyek a nagy molekulatömegű anyagokra épülnek.
A Cortaflex- a világ elsőszámú vény nélkül kapható (OTC) takarmány kiegészítője, amely hialuronsavat is tartalmaz.

Hialuronsav

A hialuronsav az egyik legfontosabb komponense az ízületi nedvnek, és az ízületek felszínét borító porcszövetnek. Ez a molekula felelős az ízületi porc rugalmasságáért, vízháztartásáért, a rázkódás elnyeléséért és az ízfelszínek mozgáshoz szükséges kenéséért.

Klinikai vizsgálat

A Cortaflex az egyetlen olyan ízületi regenerációt támogató takarmány kiegészítő lovak számára, mely jelentős eredményeket tudott elérni a hátulsó lábtőízületek szimmetrikus mozgásának javításában lovakon. A vizsgálatokat a Michigan State University, College of Veterinary Medicine végezte. Ezen kísérletek során olyan fejlett mérési metodikákat alkalmaztak (mozgásanalízis, patára szerelt nyomásmérő lemezek), amelyek eredményeként az adatgyűjtés a legobjektívabb módon történhetett a Cortaflex kiegészítés előtt és után.

A tanulmány kiemelkedő eredményeit a szerző, Dr. Hillary Clayton BVMS, PhD, MRCVS a világszerte elismert AAEP konferencián tette közzé, ahol kongresszusi összefoglaló formájában is megjelent.