Az Equine America nevű céget egy aikeni (Dél-Karolina, USA) férfi, Bruce Snipes alapította 40 évvel ezelőtt.

A cég ezt az elmúlt negyven évet azzal töltötte, hogy kifejlesztett egy a lovak, kutyák, macskák és emberek számára nagy segítséget jelentő természetes táplálékkiegészítő termékcsaládot. Emellett elsőként alkalmaztak elektrolitokat, illetve biotint lovak takarmánykiegészítésére.

Különösen egy termék, a Cortaflex®, amely mind az USA-ban, mind az Egyesült Királyságban 3 év alatt a legfőbb készítménnyé vált a kemény munkát végző ízületek hathatós regenerációjának elősegítésében. A legutóbbi erre vonatkozó vizsgálatokat a Michigan State University, College of Veterinary Medicine végezte. Bizonyították, hogy a Cortaflex® két héten belül érdemi pozitív változást képes kiváltani. Ezen kívül a Cortaflex® megkapta az Év terméke díjat a legfontosabb független teszt magazintól.

A számtalan siker és eredmény folyamán 1997 – ben az Egyesült Királyságban megalakult az Equine America UK, családi vállalkozás keretén belül Phil és Julie Middleton vezetésével. Kettejük munkája alapozta meg a termékek Európán belüli ismertségét, s közkedveltségét. 2018 – ban fiaik, Lee és Karl vették át az irányítást, s alakították a céget, a már így is sikeresen működőből, a mai modern kornak megfelelő és azt kiszolgáló nagyvállalattá.

Vezetőik között tudhatják a világszinten elismert Dr. Deborah Lucas – t (MSc.Eq.S.,CBiol., R.Nutr), aki szakértelmével segítette a termékek gyártásának angliai megvalósítását. Deborah mellett kiváló szakember gárda felügyeli a termékek összetételének hitelességét, a garantált minőséget és a megjelenést. Magas színvonalú Angol és európai kereskedelmi csapatok gondoskodnak arról, hogy az Equine America UK összes terméke, kezdve a már jól ismert Cortaflex® termékcsaláddal, a további elismert, különleges összetételű táplálékkiegészítőn át, a külsőleg alkalmazható termékekig, megfelelő minőségben jussnak el Önhöz, Lovához, Kutyájához, Macskájához.

2019 – óta minden termék gyártása Angliában zajlik, szigorú európai előírásoknak megfelelően, a legmodernebb gyártósorok igénybe vételével, ellenőrzött beszállítók alkalmazásával.

Minden felhasznált összetevő szigorú ellenőrzésen megy keresztül, mielőtt feldolgozásra kerülne, a folyamatos megszokott minőség garanciája érdekében. Az előállítás és minden termék egyaránt BETA NOPS és UFAS tanúsítvánnyal, valamint az Egyesült Királyság Állategészségügyi Gyógyszerészeti Intézet és a Brit Élelmiszerbiztonsági Hivatal regisztrációjával rendelkezik. Minden termék dopping tiszta!

Magyarországon a Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat 10 éve látja el az Equine America® termékek forgalmazását. Az elmúlt pár évben olyan, kiemelkedő csapattagokat köszönthettünk, mint a Tanita Lovasboltja és a KovácsLovas Boltok. Termékeinkhez web – áruházunkon és mintaboltjainkon és tanácsadóinkon keresztül juthatnak a vásárlóink. Állatorvosi, valamint kiképzésben, versenyzésben jártas kollegáink folyamatosan rendelkezésre állnak.