Amitől a cortaflex más!

Ha kondroitint és glükózamint fogyaszt, de továbbra sem múlnak ízületi panaszai, akkor próbálja ki a Cortaflex HA – kondroitin-szulfát, hyaluronsav és aminosav tartalmú étrend-kiegészítőt. A Cortaflex termékek az eddig ismert készítményektől eltérően nem a rákpáncélból és kagylóhéjból kivont nagy molekulatömegű kondroitin és glükózamin alkotóelemeket tartalmazzák, hanem az említett molekulák kulcsfontosságú kis molekulatömegű összetevőit. Ezen összetevők felszívódási mértéke többszöröse a hagyományosan alkalmazott molekuláknak. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy mindössze 92 illetve 44 mg aktív hatóanyag elegendő a megfelelő hatás eléréséhez. A Cortaflex HA – kondroitin-szulfát, hyaluronsav és aminosav tartalmú étrend-kiegészítő készítmény rendkívül előnyös tulajdonsága továbbá, hogy növényi eredetű hyaluronsavat tartalmaz az ízületek még fokozottabb védelme érdekében. Fontos tudnivaló, hogy a termékcsalád tagjai tengeri kagyló kivonatot, glutént, cukrot és cukrot nem tartalmaznak, tehát ha valakinek ezen anyagok bármelyikével vigyáznia kell is, a Cortaflex termékeket bátran fogyaszthatja. Az Angol Labdarúgó Premier Liga játékosai nem véletlenül választották ezt a készítményt! A Cortaflex hatékonysága negyven év kutatásainak az eredménye!

Javasolt alkalmazása:
A Cortaflex étrend kiegészítő család javasolt alkalmazása az ízületi panaszok (porc, szalag, ín, ínhüvely panaszok) enyhítésére illetve megszüntetésére: Sportolók és nehéz fizikai munkát végzők esetén, akiknek az ízületei fokozott igénybevételnek vannak kitéve a Cortaflex HA – kondroitin-szulfát, hyaluronsav és aminosav tartalmú étrend-kiegészítő kúraszerű alkalmazása javasolt. Idősebb korúak esetén, illetve megelőzés céljából a megfelelő hatás elérése érdekében az első hónapban a Cortaflex HA – kondroitin-szulfát, hyaluronsav és aminosav tartalmú étrend-kiegészítő, majd azt követően a Cortaflex – kondroitin-szulfát és aminosav tartalmú étrend-kiegészítő alkalmazása javasolt.

Tudja-e, hogy miért sérülékenyek ízületei?

Sokan, ha ízületre gondolnak, akkor leggyakrabban a térd, a könyök vagy a csípő ízület jut eszükbe. Sokan bele sem gondolunk abba, hogy a gerincet alkotó csigolyák között található a legtöbb ízület. Az ízületek fájdalommentes mozgásáért és a teherbíró képesség megtartásáért az ízületet alkotó különböző típusú szövetek (hyalinporc, rostosporc, az ízületi tokot és szalagokat alkotó kollagéndús rugalmas szövetek és az ízületi nedv) együttesen felelősek. Ha egész életünk során semmilyen az ízületekben kártokozó munkát sem végeznénk, a kor előrehaladtával az ízületeinket alkotó porc és a szalagok, illetve az olajszerű ízületi nedv akkor is jelentősen veszítenének rugalmasságukból és eredeti funkciójukból. A hyalinporc, amely az ízületek felszínén, az egyes csontvégeken vékony rugalmas réteget alkot, illetve az ízületet rögzítő rugalmas szalagok és az ízületi tok mind tartalmaznak a rugalmasságért, a vízmegkötő képességért és a fájdalommentes mozgásért felelős, hosszú láncokból álló nagy molekulákat – hyaluronsavat, különböző glükózaminokat. Ezen molekulák mennyisége és minősége és a köztük lévő számtalan kisebb összekötő híd állapota határozza meg az adott szövet folyadék megkötő és megtartó képességét, azaz sérülékenységét.

Tudja-e, hogy mi az ízületi kopás?

Általában ízületi kopás alatt az ízületi felszínt alkotó hyalinporc elvékonyodását értik. Ez szűk értelemben véve igaz is. Az előző fejezetben leírtakból azonban már kiderült, hogy a hyalinporc csak egy eleme annak a komplexnek amit úgy hívunk, hogy ízület. A többi alkotóelem, az ízületi tok, a szalagok és maga az ízületi nedv is ugyanolyan fontos szerepet töltenek be a fájdalommentes mozgás biztosításában, mint a hyalinporc. Ráadásul molekuláris szerkezetükben is nagyon sok hasonlóság figyelhető meg. Mindegyik szövettípus tartalmaz nagy molekulatömegű összetevőket, például különböző glükózaminokat, illetve hyaluronsavat. Ezek az elsődleges szerepet betöltő, hosszú láncokból álló alkotóelemek sajnos még kímélő életmód mellett is az eltelt évek alatt széttöredeznek, kapcsoló hidaik szétszakadnak. Ekkor lecsökken a szövetek folyadéktartalma, romlik rugalmassága, kopásállósága, és növekszik az esély a fájdalmas ízület kialakulására. Ezt a folyamatot nevezik ízületi kopásnak. Ezt szeretnénk a lehető legnagyobb mértékben lelassítani, mivel megállítani sajnos nem lehet. Mit tehetünk tehát? Fontos: a rendszeres nem túlságosan megerőltető testmozgás, amely fokozza a vérkeringést, és ezáltal az ízületek oxigén és táplálék ellátottságát; az életmódhoz igazított táplálkozás; és a körültekintően megválasztott hyaluronsav és glükózamin tartalmú étrendkiegészítő.

 

Tudja-e, hogy milyen szempontok szerint válasszon ízületeit támogató készítményt?

A legismertebb ún. porcvédő anyagok közé tartoznak a különböző glükózaminok (kondroitin-szulfát) és a hyaluronsav. Ezek az alapvetően nagy molekulák, sajnos csak nagy veszteségek árán, alacsony százalékban tudnak eljutni az ízületekbe, ahol porcvédő hatásukat kifejtik. Törekedjünk tehát arra, hogy lehetőleg olyan készítményt válasszunk, amelyek ezen molekulák kis tömegű alkotóelemeit tartalmazzák, így az ízületbe való bejutásuk, ezáltal hatékonyságuk jelentősen megnő. Figyeljünk arra, hogy a termék lehetőleg hyaluronsavat (növényi eredetűt) is tartalmazzon, amely az ízületi nedv sűrűségét fokozza. Lehetőleg olyan készítményt válasszunk, amelyet tengeri kagylóra és rákpáncélra, sóra, cukorra és gluténre érzékenyek is szedhetnek, mivel nem mindenki tudja feltétlenül magáról, hogy van-e valamely említett alkotóval szembeni érzékenysége.

 

Viszonteladók listája

Házipatika.com

Alma gyógyszertárak
Az országban már 35 helyen:

Budapest:
Keleti pályaudvar 1087 Budapest, Baross tér 9.
Déli pályaudvar 1012 Budapest, Déli pályaudvar Keringő
Király 1075 Budapest, Király u. 1/d.
Orient 1062 Budapest, Podmaniczky u.109.
Megapark 1204 Budapest, Mártírok útja 281. (Tesco)
Mester 1095 Budapest, Mester utca 51.
Újbuda 1117 Budapest, Hengermalom utca 19-21.
Gömb 1139 Budapest, Gömb út, 4/b, XIII. ker.
Komjádi 1031 Budapest, Komjádi Bála utca 3. fsz. 1.
Vízimolnár 1031 Budapest, Vízimolnár u. 8.
Pillangó 1149 Budapest, Pillangó u.12.

Vidék:
7100 Szekszárd, Arany János utca 31.
2800 Tatabánya, Dózsakert út 52.
2800 Tatabánya, Bláthy Ottó 1. (Tesco)
3300 Eger, Rákoczi út 100. (Tesco)
3530 Miskolc, III: ker. Nagyváthy János utca 2. (Tesco)
6000 Kecskemét, Talfája út 1. (Tesco)
2100 Gödöllő, Dózsa György út 2.
2083 Solymár, Tersztyánszky út 100. Piac tér
2890 Tata, Környei út – Ring út sarok (Tesco)
2840 Oroszlány, Környei út 3-5. (Tesco)
2870 Kisbér, Széshenyi utca 15.
5300 Karcag, Kisújszállási út 34. (Tesco)
9300 Csorna, Bartók Béla út 3/c. (Tesco)
9900 Körmend, Sport út 5. (Tesco)
6100 Kiskunfélegyháza (Tesco)
6400 Kiskunhalas, Fejérföld út 24. (Tesco)
3600 Ózd, Brassói út 3. (Tesco)
6200 Kiskőrös, Kossuth út 55. (Tesco)
4600 Kisvárda, Szt. László út 4.
7801 Siklós, Harkányi út 55. (Tesco)
5540 Szarvas, Csabai út 9. (Tesco)
7030 Paks, Dózsa György u. 30-32.
6701 Szeged, Csanádi u. 34.
4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68.

Patikák
Budapest:
– Belvárosi Gyógyszertár (Budapest 1052, Szervita tér 5.)
– Madách Téri Gyógyszertár (Budapes 1075, Károly krt. 13-15.)
– Panacea Patika (Budapest 1054, Hold u. 21.)
– Hóvirág Gyógyszertár (Budapest 1121, Rácz Aladár u. 5.) Tel.: 06 1 / 249-2871
– Sashegy Patika (Budapest XII. ker., Hegyalja út 95. Vezető: Dobainé dr. Gazsó Edit)
Tel.: 06 1 / 319-3394 www.sashegygyogyszertar.hu, email: sashegypatika@chello.hu
– Batthyány Gyógyszertár (Budapest 1011, Batthyány tér 5. Vezető: Dobainé dr. Gazsó Edit)
Tel.: 06 1 / 225-1365, email: batthyanypatika@gmail.com

Kalocsa:
– Belvárosi Gyógyszertár (Kalocsa 6300, Szent István Király út 57.)

Gyógynövényboltok, Drogériák
– Oázis Gyógynövénybolt (Budapest 1114, Kosztolányi Dezső tér 11.)